Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
9
0
4
7
1
Élet&Stílus Magazin

Üdvözöljük webáruházunkban!

 Üdvözöljük Önt!

Budai Tímea - festőművész

 

Magyarországon alkotó művész, aki ragyogó, merész, energikus színeivel kápráztatja el a nézőket. Az absztrakt expresszionizmus egyik mai képviselője.

Folyamatosan készülő festményei, a mai kor igényeinek megfelelő stílusban készülnek, ám kicsit elrugaszkodnak az absztraktok színvilágától, mert festményei az egyszerűséget nélkülözve, pompáznak a színekben. Ez a kolorista vonal a főirány, amit képvisel.

Galériájának egyes darabjait megtalálja honlapján. Szemezgessen a felajánlott képek között, és tekintse meg személyesen is azokat!

Műveit általában akrilfestékkel készíti, fluid technikával, vagy a vonalszerű hatást elérve, sűrű és híg festék kombinációjával. A művész egyedi technikáját évek alatt kísérletezte ki, mára rutinosan, és tudatosan alkalmazza azt, ezzel meglepő végeredményt produkál. Néha elveszni látszik az ember a vonalak, foltok rengetegében, majd újra megtalálja önmagát.

Festményei egészségügyi intézmények falait díszíti, terápiás céllal, ugyanis  hamar rájött, hogy festményei terápiás hatással bírnak, pozitivitást sugallnak, továbblépésre sarkallnak. A cél az, hogy a mindennapokban az ember megtalálja azt a színt, amely az adott pillanatban rá jellemző.

Festményei vonalainak "felrajzolása" során, különböző szavakat ír a festménybe, melyeket szintén terápiás céllal tesz. 

Állandóan változó, fejlődő személyiségével ösztönösen vág bele újabb munkáiba, melyeket előre vizionál. Érdeklődésének középpontja továbbra is az absztrakt, azon belül pedig a színek egymásra való hatásából eredő feszültség keltés, az elgondolkodtatás, a közelről nem felismerhető, ám távolról kirajzolódó formák elérése.  

2020-ban új utakra lépett az absztrakt expresszionizmussal, ez több okból is számottevő változás, felhagyott a figurális ábrázolással, s mára egy másik vonalat képvisel.

 

A 2006-2020-ig eltelt 14 évet ennek a korszaknak- absztrakt expresszionizmus-  megnyitásával zárja. 

 

 Kattintson az ajánlatokra a részletekért, illetve tekintse meg további festményeit a honlapon a következő linken:

Festményeim

Egy  kis ízelítő a közelmúlt munkáiból:

 


BUDAI TÍMEA ART 

"Minden 2006-ban kezdődött. Azóta festek, kisebb-nagyobb megszakításokkal.
Autodidakta módon tanultam festeni. Ez némileg rányomta bélyegét a mindennapjaimra, hiszen rengeteg időbe telt, míg rájöttem a színelméletre, és ki tudtam benne bontakozni." Budai Tímea

Rengeteg lehetőség van a festésben: festés, faliképek készítése, élményfestések szervezése kezdők számára, csapatépítő tréningeken történő részvétel. Ám mindez leredukálódott mára (2020) kizárólag a festésre. A képek kezei által történő születése elvarázsolja az azt nézőt, sokszor felvetődik a kérdés, honnan ez a tudás, kitartás, és ez a bátorság, hogy mindezt a nyilvánosság elé tárja,s amely a további képek készítésére sarkallja Őt? Miben rejlik a Titka?

A festés mindig is első volt az életében. Mindent képes volt feladni ezért: hivatását, karrierjét. A festés az, ami örömet, és teljes kielégülést okoz számára.

"Ez az, amit csinálni szeretnék, míg élek...."- Budai Tímea

Képeit nagy méretben készíti (2020), minimum 70x70 cm-től, egészen 120x130 cm-ig. Célja képeinek felhasználása lakberendezői munkára, illetve magánlakások dekorációként történő felhasználása.

Egyedi stílust adva a lakásnak, nagyméretű falikép formájában mutatnak igazán a képek. 

FONTOS! AZ EREDETI BUDAI TÍMEA FESTMÉNYEK KIZÁRÓLAG SZEMÉLYESEN KERÜLNEK ÁTADÁSRA BUDAPESTEN.

 

SPONTÁNREALISTA PORTRÉK

Spontánrealizmus. Egy olyan szokatlan formába öltöztetett egyedi stílus, mely színekben tobzódik. Az alakok felismerhetőek mégis. Én ebben a tílusban készítem spontánrealista portréimat. A képek elkészülte már napot vesz igénybe, azok akrilfestékkel és ecsettel készülnek.

E stílusban készült portrékra előrendelést lehet tenni. A portrékkal kapcsolatban érdeklődni lehet a következő telefonszámon: 06703968186, vagy itt a weboldalon.

 

Néhány spontánrealista képem: 

                

 

               

 

Tekintsd meg a rólam készült televíziófelvételt:

 

Riport 2019. Sátoraljaújhely Zemplén Televízió

 

"Ez egy életre szól!"

 

Budai Tímea festő

 

Webáruház készítés