Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
8
8
2
8
3
Élet&Stílus Magazin
BLOG
2019.04.27 20:44

LILA

Legújabb festményem a Lila címet kapta. Csakis a színe miatt, de lehetne Tajtékzó tenger, vagy Tiszavirág is akár. Hogy ki mit lát benne, az csak az képzeleten múlik. Olvasd el, hogyan is készült!

Amikor ezt a képet festettem, csak az lebegett a szemeim előtt, hogy fekete alapra dolgozzak, és a bíbor, rózsa, lila színeken kívül a fehéret használjam.
Amikor a hasonló képeket elkezdem festeni, soha nem tudom, mi lesz a vége.
Mostanában teljesen elvonulok, néha még a zene sem szól alkotás közben, hogy teljesen át tudjam adni magam a festésnek. És igen, mindig sikerül. Csak azt nem értem néha, hogy egy napon belül hogyan is tudok 180 fokot fordulni, és totál más stílusban megfesteni egy következő képet.
Amikor festek, magával ragad egy érzés, előbb gyorsabban veszem a levegőt, majd szép lassan "belenyugszom" a képbe, és csak nézem, ahogy jár a kezem, oda vissza, krikszkrakszokat firkálva, s néha magam sem tudom, miért pont azok a vonások, firkák kerekednek ki a kezeim közül.
E mostani kép a LILA címet kapta.


Egyszer egy tanítványommal valahogy rájöttünk, hogy a lila a hiányszínem, ezért kaptam is tőle később egy lila színű angyalkát, lila szalaggal, amit azon nyomban ki is tettem a visszapillantó tükörre.
Azóta, ha lilát látok, vagy festek, ő jut eszembe, most, az elkészült képet láttán, újra.
A fekete alapozást követően vittem fel a különböző vöröses-lila színeket, aztán a kép alsó és felső szélén szépen elmostam azokat, középen egy színes sávot hagyva, hogy a kép fő mondanivalója középre helyeződjön. Mivel elégedetlen voltam a kép alsó és felső szélével, így azon gondolkodtam, mi lenne, ha keretet adnék neki?
Először az arany színre gondoltam, de végül a fekete mellett döntöttem.
Még visszatérve a lilára, volt a kép festése alatt olyan gondolatom, hogy ez a kép a maga bíborságával, lilaságával, a fekete alappal méltóságot sugall.
Szóval a kép befejező mozzanata az lett, hogy egy-egy széles fekete sávval keretbe zártam azt a háborgó tengert, amit elsőként felfedezni véltem a képen.

 


Később ez annyiban szelídült, hogy úgy véltem, egy filmet nézek, amely szélessávú film, és tényleg a tajtékzó tenger benyomását keltette bennem a kép.És nemcsak bennem.
Van, aki tiszavirágokat vél felfedezni a képen.

Számomra pár óra elteltével a férfiasságot jelenti, a fenségességet, a nyugalmat. Pont azt a nyugalmat, amivel festettem azt.

És egyre jobban tetszik!

A festményről készült vászonra nyomtatott falikép megvásárolható nagy méretben a honlapon, a következő helyen:

https://budaitimea-art.com/Lila

Budai Tímea 

2019. április 27.

Webáruház készítés