Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
8
8
2
8
3
Élet&Stílus Magazin
BLOG
2020.11.04 14:21

11 hónapja az absztraktjaimmal

2019 decemberében eldöntöttem, felhagyok a figuratív képekkel, és egy merőben más útra térek. 

Bevallom, nem volt könnyű ezt az élesváltást elfogadtatni környezetemmel, hiszen ők hozzá voltak szokva a "Timis" képekhez, amelyről felismerhető vagyok. A kezdeti ráhangolás, érzékenyítés elérte célját, mert mostanra már, mint absztrakt festőt-jegyeznek.

Évek óta többször volt rá példa, hogy néhány kép erejéig "kilengtem" a figurális képeket félretéve, ám mindig visszatértem. Decemberben pedig engedve annak az elvárásnak, -hogy ne klasszikust, hanem a XXI. századi igényeknek megfelelő képeket fessek-, bejelentettem az addigiak feladását.

Az biztos, hogy olyan fába vágtam a fejszémet, amely megfoghatatlan, nehezen értelmezhető. Úgy gondolom ezen festményeim technikai mivoltukkal és színvilágukkal hívják fel a figyelmet. Ez merőben szokatlan, és más, mint az eddigiek.

Az alkalmazott technika esetemben a fluid technika, és az absztrakt expresszionizmus életre keltése, meghökkentő formában. 

Az ember azt hinné, hogy milyen egyszerű festeni, aztán bele sem gondol, hogy a biztos kéz mögött 15 év tapasztalata van, s az igény a kiforrottságra, s az egyediségre való törekvésre.

A két stílus élesen megkülönböztethető.

FLUID TECHNIKA- a fotón a földön, és az állványon. A többi festmény Ghyczy György keze nyomát dicséri:

A fluid technika: akrilfestéket használok alapoztt vásznon, melyet ecsettel, szivaccsal, vagy éppen tubusból viszak vászonra. Ez előtt, és ezt követően szinte annyi vizet használok, hogy "ússzon" a festék. Amikor ezt elértem kezdődik az igazi csoda, amikor toszogatom a festéket- általában bankkártyával.

Aztán folyatom a vásznon a festéket, s száradást követően következik a következő réteg. 

ABSZTRAKT EXPRESSZIONIZMUS:

Az absztrakt expresszionizmus élesen különbözik a fluid technikától, hiszen az elkészült festmény rengeteg festéket tartalmaz, így a festmény súlya sem elvetendő.

A kisze-kusza vonalak közé olykor egy-egy szót, vagy formát rajzolok, amely a végső képen ugyan már nem látszik, de illik ezt megjegyezni.

Amiegyeseknek kisze-kusza vonal, az másnak egy-egy forma, vagy alakzat, mely tisztán kivehető. 

Az absztrakt expresszionista festményeimen színek tömkelegével dolgozom, amelyek vagy híg, vagy sűrű állapotban kerülnek a vászonra. A folyékonyabb festékben eltűnő, majd előbukkanó festékvonalak követése kizökkenti a nézőt a mindennapok felgyorsult világából, megállásra ösztönöznek. A figyelem fókusza a kintről- bentre változik. 

 

Webáruház készítés