Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
8
8
2
8
3
Élet&Stílus Magazin
BLOG
2020.11.05 19:02

Absztrakt 81.

Egy festmény születése

Néha azon kísérletezem, mennyi vízzel higítsam a festéket, mit akarok elérni. Most egy kicsit újítottam, legalábbis színekben, ugyanis eddig barnát nem használtam. Tulajdonképpen a szürke háttérhez szerettem volna egy semleges másik színt is, amelyen a színeknek átütő hatása lehet. Ezért döntöttem a barnánál. Kicsit szokatlan a látvány, a barnák ugyanis foltokban, az összes többi szín pedig vonalakban jelenik meg. S ahogy a képet hunyorítva nézem, már nemcsak az egyértelműen kivehető legfelső vonalakat látom, hanem az összes többit is követni tudom, és egy csodás világ tárul elém.

A kép elkészültekor megfigyeltem, hogy a barnák inkább olajzöldnek tűnnek távolról, közelről viszont egyértelműen barnás a szín.

Ezzel kísérletezem mostanában gondolatban: hogyan tudom azt elérni, hogy egy festmény teljesem más képet mutasson távolról nézve, és megdöbbenjen az ember, amikor közelről szemléli azt. A színek ugyanis összeállnak egy színné távolról, közel pedig különváltan lehet azokat értelmezni.

Ez egy nagyon érdekes kísérlet, és folyamat, hogyan fogok eljutni ahhoz a végeredményhez, amit lelki szemeimmel már látok.

 

Webáruház készítés