Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
8
8
2
8
3
Élet&Stílus Magazin
BLOG
2020.12.14 19:25

2020

Nem volt könnyű a 2020-as év senkinek sem, nyugodtan bevallhatjuk.

Mint festő, műteremfenntartó, és oktató, az éven rengeteg kihívással néztem szembe, amelynek eredményeképpen teljesen letisztult bennem az út, a hogyan tovább. 

Ezt festettem meg most bemutatott festményemen.

 

 

Amikor festettem a képet, a hátunk mögött hagyott 2020-as évre gondoltam. Voltak szép, színes pillanataink, felhőtlennek tűnő nyarunk, összeköttetésben lehettünk azokkal, akiket szeretünk, szerettünk, volt, hogy elkülönültünk, közben pedig egymást követték a szomorú események, amelyek mintha nyakláncra lettek volna fűzve.

Valahogy az ember úgy érezte, hogy néha már magából is sok, és szívesen ment volna közösségbe, kiállításra stb., merthogy ugyebár az online felületen történő szörfözés, online videók alapján történő festés egyáltalán nem ugyanazt az élményt nyújtja, mint a személyes jelenlét.

Én bevallom, felettébb élveztem a tavaszi időszakot, ennyit ilyen rövid idő alatt még nem festettem életemben :)

Hogy mire volt jó magán a festésen kívül ez az időszak? Arra, hogy elmélyedjek különböző technikákban, és oktatóvideókat készítsek az érdeklődők számára.

Sok-sok szálon kapaszkodtam a külvilágba, s közben szépítgettem a házat, amelyben lakom. 

Közben pedig festettem...

A képen, amelyet nemrég festettem tekintetünk keresi azokat a pillanatokat, amelybe kapaszkodni lehet, majd megbotlik, s valahol egy új kezdetnél folytatódik, mintha mi sem történt volna. Ha követjük az egyes vonalakat, észrevehető, hogy azok egy mozdulattal kerültek a vászonra, addig, míg a festék tartott.
Az ember számára az állandóság biztonságérzetet ad, abban megnyugodhat. Mégis vannak olyan élethelyzetek, amelyekben elveszítjük az irányítást, a kontrollt, és hagyjuk, hogy egy külső tényező befolyásoljon minket. Az ilyen elveszések, és újratalálások figyelhetők meg a képen azon helyeken, ahol a találkozó színes vonalak egymásba olvadnak. 

Én imádok játszani a színekkel, az átmenetekkel, bár ez utóbbi ezen a képen nem megfigyelhető. 

Imádok játszaki a festék sűrűségével is, ügyelve arra, hogy keveredés esetén ne legyen szürkés, seszínű a kép sehol.

Webáruház készítés