Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
8
8
2
8
1
Élet&Stílus Magazin
BLOG
2021.04.14 12:56

Itt a tavasz, itt van újra!

Hálistennek túlvagyunk az idei telen, bár a déli határvidéken most, április 14-én is szakad a hó. S, hogy hogyan is jön ide a kockásliliom? Olvass tovább :)

 

Szeretem a telet, de még inkább a tavasz az, ami közel áll hozzám. Számomra akkor érkezik meg a tavasz, amikor az első langyos fuvallatot bőrömön érzem, s amikor az akác illata lelkemig hatol. Ez életem ötvenedik tavasza, a múló téllel, az enyhe szellővel, és a leendő virágillatokkal.

A napokban megérkeztek hozzám a tavalyi fecskék is, először csak kettő, majd egyre többen vették újra birtokukba a tavalyi fészkeket.

Mert hogyan is lehetne ez másképp? 

A természet csodálatos, a változás állandó, s minden nap újabb csodával szolgál a felkelő Nap is.

Már régóta figyelgetem ismerőseim megosztását a tavaszi évszakra vonatkozóan a közösségi oldalakon, s a napokban megakadt a szemem egy festős tanítványom, Nagy Réka fotóin. 

Egy virág kétféle megközelítésben történő fotója megfogott, és gondolkodás nélkül felvettem a kapcsolatot Rékával, hogy a két fotóból oktatóvideót készíthessek számotokra. Egyszerűen csoda ez a két fotó, amely kockásliliomokat ábrázol. 

Szerencsére Réka hozzájárulását adta, hogy a fénykép alapján oktatóvideó készüljön, s azt a YouTube-on is megosszam. Hálás köszönetem ezért!

Most pedig jöjjön a két részben felvett oktatóvideó felnőttek számára, de ügyesebb gyerekek is megfesthetik. A film érdekessége, vagy nem is igazán érdekesség, hanem inkább az élet furcsa tréfája, hogy a második rész YouTube-ra történő feltöltésekor vettem észre, hogy csekély 27 másodpercet sikerült rögzítenem az elkészült festményről.

Az első csalódást követően új erőre kaptam, s elkészítettem az eredeti festmény alapján a videó második részét, amelyet most szeretettel adok közre.

A festményt kb 1-2 óra alatt tudod elkészíteni, akrillal, vászonra.

A videó során lépésről lépésre haladok a képpel.

Javaslom, először teljes egészében nézd meg a videót, várj pár napot, hogy érjen benned az, amit láttál, majd újra vedd elő a videókat, és fesd meg az alapján a saját kockásliliomos festményed.

Tökéletes ajándék is lehet! Mert a saját kézzel készített dolgoknak nagyobb az értéke!

Jó munkát, jó alkotást kívánok!

Kockásliliom- oktatóvideó I.rész

Kockásliliom- oktatóvideó II. rész

 

Webáruház készítés